Din aducerile aminte...



M-am amuzat cand am vazut interviul luat unei tovarase al carui sot a fost in camarila sotilor Ceausecu. Doamna fosta tovarasa, spunea ca ea si sotul sau discutau ca Elena il avea pe Nicolae cu ceva la mana, de el respecta intocmai ordinele ei. Eu va spun  ceea ce stie tot romanul  din tara si de pe tot globul auzind asta, de la Europa Libera. Nicolae Ceausescu care nu a ajuns nici macar calfa de cizmar, i-a fost in puscarie "Niculina" lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Era Niculina din toate punctele de vedere caci el, era sclavul care executa toate ordinele lui Ghe. Gheorghiu Dej si pentru ca nu suferea nici o comparatie intre ei. Sa reamintim ca Gheorghe Gheorghiu Dej era  presedintele sindicatului  ceferistilor, de profesie electrician care  a pus la cale Grevele ceferistilor si petrolistilor din 16 febr. 1933 soldat cu morti in lupte de strada, sub patronajul bolsevicilor rusi, indrumati de Stalin si atunci in anii 1930  CFR-ul era a doua armata a tarii si era la mare cinste si o mandrie pe drept.
Sigur ca i s-a adus la cunostinta lui Leana ce au spus la Europa Libera si cand a inteles ce inseamna asta, l-a pus pe faras pe Nea Nicu, ca omul de paie al ei si probabil il ameninta ca, poate spune ce a fost fortat sa fie in puscarie, de parca nu stia tot romanul:)))
Poate de asta si Coana Leana avea liber la....si poate chiar ea pusese la cale eliminarea dr....
De aceea de cum a murit  Ghe.Gheorghiu Dej  si a fost ales Ceausescu la propunerea lui Maurer ca, era prost si putea fi manevrat usor(dar nu de ei, dovedindu-se ca de Coana Leana), a si inceput denigrarea lui Ghe.Gheorghiu Dej cum ca era betiv si bea vin pana pica sub masa, ca era afemeiat (poate era gelos:))), el fiind divortat si deci fara nici o obligatie.
Referitor la  Pres.Cubei Fidel Castro a spus un translator, cand a fost in vizita in Romania ca, trecand cu masina decapotabila pe Bulevardul Independentei din Ploiesti si oamenii fiind adusi cu forta,  sa jaloneze drumul cu stegulete al Romaniei si ale Cubei, a spus ca, Fidel Castro a intrebat ce este cu oamenii pe drum, nu trebuie sa fie la munca ? Ceausescu s-a facut ca nu intelege.
Fidel nu prea stia de gluma si de manajamente.Totusi Fidel a pus o revolutie in practica, pe cand Ceausescu a pus....
Dar la plusuri putem spune despre Ceausescu ca, a inaltat renumele tarii noastre pe plan mondial iar in Orientul Mijlociu si acum este pomenit cu respect pentru ca, a ajutat la bumul economic din acei ani si prin imprumuturi ruinatoare pentru noi, nerambursate niciodata.
In orice caz la minusuri,acest cizmar  parat, ne-a pus PIELEA PE BAT LA TOTI.
Ne mai razbunam si noi cand era denumit carmaci si ii ziceam CARPACI ceea ce era perfect adevarat !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro