Indulgentele Justitiei romanesti



Martin Luther (n. 10 noiembrie 1483EislebenSaxonia - d. 18 februarie 1546), pastor și doctor în teologie, a fost primul reformator protestant ale cărui reforme au dus la nașterea Bisericii Evanghelice-Luterane. Primele idei ale Reformei protestante au fost enunțate de Martin Luther în 1517, în calitatea sa de preot catolic și profesor de exegeză la Universitatea din Wittenberg. Excomunicarea sa din Biserica Catolică a survenit în anul 1521.

Modificarile la Legile Justiei aduc foarte mult cu  indulgentele oferite de catre Papi.
Inventie gasita pentru umplerea visteriei vaticanului  si implicit a buzunarelor papilor. Puteai sa faci orice blestematie inclusiv crime si apoi mergeai la reprententantul papalitatii in teriroriu, care umbla ca un cersetor cu teancul de indulgente in brate, prin care iti asigura un loc in rai contra cost.
Dar s-a opus un singur OM Martin Luther, care a protestat  si astfel a pus bazele protestantismului care, a facut posibil un razboi religios in Europa care a durat 200 de ani.
Protestul lui a  cuprins 95 de puncte ajutat si de noua inventie, masina de tiparit  si care a facut posibil ca acest protest sa fie scris si in limba germana (apoi in engleza) pe intelesul tuturor. Papii l-au chemat la judecata printr-o Bula papala.
Dar asta vreau sa subliniez ca,  indulgentele se dadeau in avans si puteai sa platesti indulgenta si apoi sa omori linistit ca tot in rai ajungeai.
Ai nostrii corupti la fel fac, isi asigura prin legi absolvirea oricareui vini trecute, actuale si viitoare. Dar acest indulgente au fost introduse la prostime in 1528, pe cand acum suntem in  mileniul 3. Cu cate sute de ani suntem noi in urmasoccidentului si nu avem un protestant ca Martin Luther ?
PS Pentru indulgente banditii nostrii nu platesc nimic ci, doar FURA BUGETUL TARII, pe care il cheltuie urmasii lor inca 10 generatii. Daca nu au urmasi inventeaza copii (chiar adoptati).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro