Probleme arzatoare

O mica divagatie...la 2 probleme arzatoare "Colectiv" si lovituri de stat


Foto Capsorul mic ca de stancuta, corpul umflat cu pompa, de cei care o manuiesc (poate isi ia zborul ca un balon umflat cu heliu...)

Ma uit cu mila la adresa imbecililor care spun  tot timpul ca, s- a vrut  a fi o lovitura de stat, intr-un context anterior!
Ei nu inteleg ca acesti "glumeti" de Balaceanca, nu aveau cum sa dea o lovitura de stat, ca asa ceva incepand de la grecii si romanii antici, se facea numai de catre un numar restrans de oameni capabili si curajosi, nu de jegurile neamului, catarati la furat pe capul contribuabililor (ati vazut ce zicea Cicero).
A doua nemernicie este ca, nu ii intereseaza de  cei ucisi de sistem  la "Colectiv". Oare nimeni nu intelege ca nu-i intereseaza, ba chiar ii mai supara ca sunt deranjati cu astfel de "nimicuri"?
Imediat dupa revolutie intr-un reportaj dintr-o tara occidentala se spunea ca, un spital nu avea viata decat max.20 de ani si apoi era complet demolat si arat locul si se construia altul, pe alt teren mai indepartat. Asta pentru ca, nici o metoda nu mai rezista microbilor, indiferent de taria solutiilor folosite.
Eu cu mintea mea de atunci, gandeam ca se face atata risipa de bani pentru ca, le da binele pe afara si nu intelegeam substratul acestor actiuni de demolare, dupa 20 de ani de functionare a spitalelor.
In alta ordine de idei, de ce sunt suparati si revoltati pe Viorica Vasi(lin)lica criticii ei, pentru ca nu intelege rolul pe care il interpreteaza, numai dupa micimea gandirii ei, de sub o coafura  prea mare pentru capsorul ei?
Cand ai sufletul mic si gandirea este la piciorul broastei.
Atentia distributiva lipseste la ea.
Sa ne intre bine in cap si acolo sa ramana ca, lovitura de stat o dau finalizata cu reusita 100 % numai oamenii capabili (ati mvazut in Turcia in 2016, cand lovitura de stat nu a fost bine pregatita?) si ca tragedia de la" Colectiv" nu intereseaza sub nici o forma pe alesi, chiar nu vor sa se mai aduca vorba de asa ceva si sa treaca aceasta zi, sa nu se mai pomeneasca niciodata.
Dar aceste 2 exemple trebuie sa ne  indarjasca pentru a pune punct odata( adica piedica) acestei bande de mafioti de mana a 7-a. Nu avem nevoie de lovitura de stat pentru a scapa de acesti nemernici ci, de curaj si daca ne vom aduna toti, marindu-ne numarul precum bulgarele de zapada odata rostogolit, reusita va fi deplina. Ati vazut ca la Revolutia Franceza (1789) inceputa cu revolta de la Bastilia, din o mana de puscariasi, s-a ajuns de au daramat un  intreg sistem si pe banditii incoronati i-au decapitat si  capetele nobililor au defilat in  sabii pe strazile Parisului.

Foto: scena din Revolutia Franceza din 1789.

 Revolutia Franceza, s-a spus ca a pus bazele comunismului dar, eu ma duc mai in urma la Cavalerii mesei rotunde  care, nu voiau  decat sa fie egalitate intre toti membrii ( sa nu stea nimeni in capul mesii), sau mai in urma in Grecia antica la 1500 I.HR, cand nu voiau un rege ci, sa fie condusi de popor.
Dar asa este mersul societatii, se vrea un pastor mai bun, sau mai prost sau, mai rau pentru ca, societatea nu a evoluat pana acolo incat, fiecare sa fie responsabil si sa-si ia viata in propriile maini, chiar daca traieste intr-o colectivitate, mai mica sau mai mare.
Sigur, daca vor veni acele vremuri, noi nu vom mai fi, sau mai rau, se va lua totul de la O candva.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro