HARTA

HARTA EXCEPTIONALA


O hartă excepţională din secolul al IX-lea arată că Transilvania era locuită de “daci” înaintea venirii hunilor! Ce mai zic acum istoricii revizionişti maghiari?
Pagina oficiala de Facebook a siteului: Universul by Lovendal Articol scris de: Lovendal |
O comoară excepţională, formată din peste 30 de hărţi în original şi alte documente ale Imperiului Austro-Ungar, toate vechi de secole, se afla în acest moment în proprietatea unui român.
Valoarea lor este uriaşă, nu doar din punct de vedere financiar (probabil zeci de milioane de euro), cât mai ales din punct de vedere istoric, deoarece ele pot să dea mari dureri de cap revizioniştilor maghiari.
Documentele sunt moştenite pe o linie de descendentă care merge până în sânul familiilor conducătoare ale Imperiului Austro-Ungar, că acest om a fost ofertat şi de guvernul de la Budapesta şi de reprezentanţii altor interese, dar că, deşi oferta generală a fost de zeci de milioane de euro pentru a le vinde în exteriorul ţării, patriotismul l-a făcut să nu vrea ca aceste valori să părăsească România.
Peste toate, în mod surprinzător pentru mulţi, fosta lui soţie, etnică maghiara, i-a lăsat cu limbă de moarte că nu doreşte ca aceste hărţi să părăsească ţara, că ele trebuie să fie folosite în interesul României şi că nici măcar Ungaria nu trebuie să le aibă, deoarece nimeni nu va mai auzi de ele după achiziţie!
Autenticitatea acestor hărţi a fost confirmată atât de experţii acreditaţi ai Ministerului Culturii din România, cât şi de un expert al Casei Regale Britanice. Toate documentele au imprimat sigiliul nobiliar al contelui Peter Frangepan, trezorier al unui mare demnitar regal, iar valoarea lor este una de tezaur al Patrimoniului Naţional.
O hartă excepţională: harta Europei din vremea lui Carol cel Mare al francilor (747 ‒ 814 d.Hr.), reprodusă după o hartă a lui Ortelius în jurul anului 1600 de către editorul Ioannes Iansonius şi gravorul Petrus Kaerius Calavit, la Amsterdam. Ea poartă numele Germania Veteris şi are puterea de a da peste cap toată filosofia revizionismului maghiar deoarece harta, aşa cum apare clar pe ea, ne arată ca pe teritoriul României de astăzi, dar şi pe o parte a teritoriului Ungariei de astăzi, înainte de venirea ungurilor în Europa, în secolul al IX-lea, aici trăiau dacii.
Sursa: bzi.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro