Protestatari cu pretentii de intelectuali

 Protestatari cu pretentii de intelectuali (cuvinte cinice) Dar Prim ministru cu pretentii de intelectual ???







































Foto jos: Ionel Bratianu (1864-1927)PNL, premierul UNIRII.
Ion I.C. Brătianu (cunoscut și ca Ionel Brătianu, n. 20 august 1864, Florica, azi Ștefănești, Argeș – d. 24 noiembrie 1927București) a fost un om politic român, care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. A deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal. De formație inginer, Ionel Brătianu nu a profesat, ci s-a dedicat vieții politice, fiind cel mai potrivit acestei cariere dintre cei trei băieți ai liderului liberal Ion C. Brătianu.
Astfel de cuvinte precum cele din titlu m-au pus pe ganduri. Am gandit cum a ajuns un liberal socotit de mine intre pietrele de temelie ale liberalismului in Romania post revolutionara 1989, dovedeste cat de mult s-a pervertit clasa politica de la noi, chiar prin tradarea principiilor solide pe care s-a catarat la putere.
Cine are  pretentia de a se socoti intelectual, impreuna cu altii cu care sunt fortuit tovarasi pentru interese meschine de moment, in timp ce ceilalti nu sunt,dar se considera superiorii lor si mai intelectuali decat intelectualii. Nu am urmarit  toata alocutiunea televizata a celui nenumit de mine in acest articol plin de naduf dar, doar aceste cuvinte  mau frapat si este de ajuns.
Cred ca atunci cand rostea aceste cuvinte si multe altele, tinea  doua degete incalecate la spate.
In acele momente il dispretuia chiar interlocutorul:(.
Dar daca este adevarat inseamna ca, s-a dus ultima reduta a liberalismului in Romania. Eu am crezut ca atitudinea acestui fost liberal, este numai pentru a se catara la putere cat mai sus, este de fatada ca vrea sa ajunga Presedintele Romaniei, dar sa  iei in bataie de joc singurii romani care gandesc liber la binele tarii ca,  au pretentii de intelectuali, este prea de tot.Rusine ! Intelectualismul nu se  striga sfidator, se dovedeste prin ganduri transformate in fapte, ca sunt cu o treapta mai sus ca ceilalti!
Daca PNL isi va reveni vreodata cu oameni capabili si iubitori de tara in arhiva  partidului, acest episod cu un arivist fara scrupule, va ramane la loc de necinste.
Si asta se intampla in anul centenarului UNIRII cand liberalii cu curaj, prin oamenii de stat de atunci au facut imposibilul, de a deveni posibil.
Aceasta atitudine expusa aici de catre un fost liberal,  inseamna ca ne facem nevoile pe memoria lor.

FORTUÍT, -Ă, fortuiți, -te, adj. (Livr.) Venit pe neașteptate; neprevăzut, inopinat; întâmplător. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro