TRAIASCA ROMANIA MARE !

  • mandri.ro
  • decembrie 1, 2015
Ziua Nationala a Romaniei e sarbatorita astazi cu parade militare, concerte si mancare impartita romanilor
Deşi ziua de naştere a reginei este la 21 aprilie, conform tradiţiei, aniversarea suveranei are loc oficial în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, cu o paradă plină de culoare pe străzile Londrei, cunoscută drept „Trooping the Colour”.
Aniversarea Reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În 2018, evenimentul a avut loc în ziua de 9 iunie.
(sursa: Agerpres)
Am fost mereu sustinatoarea schimbarii zilei Romaniei din 1 dec. in luna mai.
Asta nu pentru ca aceasta zi nu este importanta, dar sarbatorirea ei nu se poate efectua pentru a constitui o bucurie pentru cetatenii Romaniei asa cum este firesc.
Acum cred ca trebuie sa trecem peste prejudecati cand s-au implinit 100 de ani de la falnicul eveniment si sa dam si populatiei privilegiul de a se bucura de ziua nationala, nu tremurand de frig.
In  zi de sarbatoare se obisnuieste, sa se mearga dupa parada militrara la iarba verde sau la o cafenea sau la gratar  cu o halba de bere. Acum in aceasta perioada  cu gerul cel mai crunt,  trebuie sa avem in  vedere primul rand pe soldatii care marsaluiesc cu mainile inghetate pe arme si poate ca si utilajele se  vor intepeni din cauza gerului. Sa luam exemplul Marii Britanii care nu sarbatoreste Zua Reginei Elisabeta a 2-a care este nascuta in aprilie dar, isi sarbatoreste ziua in iunie. Si asta pentru ca aprilie este o luna inca friguroasa  dar si ploioasa si nu se vrea a risca a strica, sarbatorirea zilei Reginei.
De ce britanicii care sunt conservatori, au inteles sa nu transforme o zi a bucuriei intr-un calvar sub umbrela, prin noroaie si baltoace.
Dar la noi situatia este mai tragica pentru ca 1 dec. daca nu este geros este ploios si se inoata in noroi. Sa lasam de aici incolo cand acum avem o lectie dureroasa sa ii sarbatorim Unirea de 1 dec. la caldurica, cu o tuiculita fiarta in mana si  spectacolele dedicate Martii Uniri, sa le privim din fotoliu la televizoir. Sa stam stramb si sa judecam drept.!
Traiasca Romania Mare si dupa ce vom intra in posesia ei, asa dodoloata cum era, sa ramana asa pe veci!
PS Si tiganii au pe 7 aprilie ziua lor si o serbeaza  la iarba verde cu dansuri saltarete !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro