Pace fara victorie


Vazand  aceasta ambitie de taran primitiv la actualii conducatori ai tarii (stiti ce a zis Mustata rara ca, nu va pleca din politica ca prostul, ramane ca prostul), m-am gandit la Pres.Americii Woodrow Wilson  din perioada primului razboi mondial care, a cerut  ca armatele beligerante, sa incheie pacea fara  victorie. Asta nu s-a facut imediat, a mai durat  ceva timp dar, pana la urma s-a realizat, spre nemultumirea  Germaniei care si-a inabusit revolta dar, a rabufnit prin al doilea razb.mondial, pentru asi lua revansa. Pacea a fost mai mult politica „la masa verde” si pentru ca  Rusia s-a retras fiind ocupata cu revolutia.
De ce acesti pigmei infantili in ale politicii actuale din Romania, nu pot face ceea ce au facut mari armate acum 100 de ani? Rezultatul previzibil a fost daramarea marilor imperii ca, Imperiul Habsburgic si rus, inlesnind acapararea de catre bolsevici prin politica  rosie, intr-un  procent semnificativ din mare parte a lumii, care mai dainuie  si pana acum.
Imperiul habsburgic s-a descompus ca un joc lego si Austria cu capitala Viena inima imperiului, a ramas un stat minuscul si pe noi ne-a pus in stare de conflict permanent cu ungurii care au ramas cu iluzia ca sunt parte dintr-un imperiu mare si chiar acum zdruncina Tratatul de la Trianon si nu se vor opri pana nu vor avea satisfactia, de a participa la o noua  organizare a  statelor europene, unde vor fi acolo sa dea si ei  ultima lopata la mormantul…

Tratatul de la Trianon incheiat la 4 iun.1920, ( Ungaria a pierdut 71 % din teritoriu) este cea mai mare tragedie a Ungariei după 1541.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.
Oare de ce  se gudura pe langa rusi conducatorii  actualei Ungarii, ca vor sa fie si ei  in rol de maidanez batut dar, de sub masa  poate mai prinde o ciosvarta  sau un os raschetat, de la masa rusilor?
Noi avem alte treburi cu „statul paral” si alte  ambitii de la gradinita, grupa mica.
Aici lupta este pe ciolanul puterii dar, marele ciolan care  poate darama aceasta constructie fragila, nu este de actualitatea imediata.
Si suntem copartasi la  aceasta situatie catastrofala, care ne va  urmari si ne va bantui si in mormant.
Acum ce facem ?  Asteptam ajutorul americanilor si al UE, care nu are armata. Pana atunci, la mila Domnului, ca ne va ocroti asa cum a facut de mii de ani si noi stam asteptand „pica para malaiata in gura lui Natafleata”.
.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro