Har Domnului :))


Socrate. Creditat drept unul dintre fondatorii filozofiei vestice, este o figurã enigmaticã cunoscutã mai ales prin scrierile elevilor sãi Platon şi Xenofon, precum şi comediile lui Aristofan. Prin portretul pe care i-l face Platon, Socrate capãtã un renume în domeniul eticii şi tot el dã numele conceptelor de ironie socraticã şi metodã socraticã. Ultima reprezintã un instrument foarte uzitat în dezbateri şi este un tip de pedagogie în care se pun întrebãri nu numai pentru a atrage rãspunsuri, ci şi pentru a încuraja analiza. Tot Socrate al lui Platon aduce contribuţii în domeniul logicii şi epistemologiei, iar influenţa ideilor sale rãmâne puternicã în cultura occidentalã, fiind perceput ca un fel de idol, maestru al filozofiei.
Despre Socrate se spune ca era analfabet si tot ce a spus  el personal a ramas prin transmitere orala.
Acum cand vad teatrul bulevardier jucat cu maiestrie de catre politicienii romani, imi vin in minte documentarul despre filozofii greci care cu mii de ani in urma, prin gandirea necenzurata si nemanipulata, curata ca lacrima spuneau ca, la ajungerea LA O TREAPTA SUPERIOARA PERFECTA A SOCIETATII, trebuie ca numai poporul sa ia hotarari, fara a delega pe un ales, rege sau  alt conducator.
Un comandant militar a spus ca, chiar daca fii lui ar propune un rege, i-ar decapita si (puschea pe limba) chiar asa s-a intamplat. Baietii lui i-au cerut lui si poporului, sa vina la conducerea lor un rege. Chiar daca au fost executati(pentru ca tatal lor avea cuvant),  in scurt timp  s-a instaurat un rege.
Asta dovedeste cat de mari ganditori  au fost filozofii greci, dar totusi omenirea atunci ca si acum, este ca o turma si nu are  superioritatea gandirii inca, de a se calauzi numai dupa mintea lor, mai ales ca un conducator, isi va avea in vedere interesul propriu. Ar fi si greu si  va  trebui ajungerea la un inalt grad de inteligenta, despre care noi nici nu putem cuprinde cu mintea. Poate cand se va folosi 100% creierul, pentru ca acum cum stiti si dvs. se foloseste numai 10 %.
Cum am scos noi niste ciurucuri ale actualei societati romanesti la iveala si nu oricum, ci in fruntea tarii, chiar sa ne conduca spre pierzanie. Pentru ca acum nu mai este ca in Grecia Antica cand aveam mii de ani inainte, acum totul se face la foc automat. Ati vazut ca decum am intrat in U.E. a si inceput devalizarea tarii, nu numai de  bugetele anuale ci si devalizarea tarii de bogatiile de milenii  lasate  prin lupte grele pentru apararea teritoriului, de mosii si stramosii nostrii. De ce credeti ca mergeau ei la lupta, pentru gandirea filozofica despre nemurirea sufletului ? Nu, pentru pamant si de aceeia si dupa razboaie luptatorii erau improprietariti cu pamant, nu cu tinichele agatate in piept.
Va readuc aminte ca  faraonii din Egiptul antic atunci cand nu au mai avut, sau nu au mai vrut sa ofere recompensele in aur luptatorilor, au inventat medaliile de fier si le-au multumit  prinzandu-le in piept.Noi ce asteptari avem de la actualii autotintitulati FARAONI ? Nu o medalie macar ci, un scuipat in fata.
Vorba unui mare ganditor inca in viata, avem "har Domnului" oameni cu dizabilitati morale, dar in fruntea tarii.
Ce zicea O.Cromwell Lord Protector al Angliei, acum  peste 400 de ani ? Sa tinem praful de pusca la loc uscat ! Avea dreptate ?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro