Mascarada alegerilor

 FERICE DE CEL CARE INVATA DIN EXPERIENTELE ALTORA.

1929-1933 America in colaps.
În a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în secolul al XX-lea, omenirea a avut de-a face cu mai multe situații ce aveau să fie caracterizate drept „crize economice”. Cu o astfel de situație ne confruntăm în momentul actual. Nici una din crize nu a avut însă intensitatea celei din 1929 – 1933, cunoscută sub numele de „Marea Depresiune”. Și atunci, ca și acum, cel mai puternic afectate au fost Statele Unite ale Americii. Economia și societatea americană au ajuns în patru ani de zile pe marginea prăpastiei, fiindu-le necesari încă și mai mulți ani pentru a se redresa. Faliment, șomaj, sărăcie, foamete sunt doar câteva din cuvintele intrate în vorbirea curentă a americanilor în această perioadă. Cauzele „Marii Depresiuni” seamănă izbitor de mult cu cele ce au determinat situația actuală. Efectele încă nu… Să sperăm că nici nu vor ajunge!
Sper sa nu luam in serios toata aceasta mascarada, cu  alegerile pentru Parlamentul European :))
Sa stam stramb si sa judecam drept !!!
Ce reprezinta pentru noi aceste alegeri fariseice ???
FARISÉIC, -Ă, fariseici, -ce, adj. Ipocrit, fățarnic, prefăcut. [Pr.-se-ic] – Din fr. pharisaïque (după fariseu).
Nu ma mir ca sunt romani care „pun botul”,la aceasta mascarada care, nu ne aduce noua romanilor nimic, in timp ce o sleahta de banditi aflati pe liste  mai sus sau mai jos, ajung sa traiasca   ca nababii si vorba aceea :”trai Niniaca pe banii Babachii „. Miza este bunastarea personala a lichelelor (curve batrane recompensate, pentru iesirea din activitate ca, nemaifiind corespunzatoare).
Adica banii nostrii  varsati la UE, FARA NIMIC IN COMPENSARE DECAT,  PLACEREA DE A SE FI  AFUNDAT nACESTE CURVE BATRANE IN FOTOLII MOI (cand nu trag chiului), DE UNDE SA TRAGA VANTURI LA TOTI (prostii).
Ma supara cand aud ce vor face si cum se va schimba viata noastra in bine. Nimic mai fals, nimic nu se va schimba, poate in  rau. Daca nu vor intelege  banditii conducatori alesi ca, numai daca vor accepta sa o lase mai moale cu furatul si sa urneasca poporul la treaba, fata  asistati social si pensii speciale, nimic nu se va schimba.
Nu vreau sa fac elogiul altor conducatori in momente de crize crancene, avand in vedere pe F.Rooseldt (1882-1945 singurul Presedinte al Americii ales de 4 ori) si Hitler, in perioada de  criza dinainte de alegerea lui drept cancelar in 1933.
Ei au inceput iesirea din criza, prin mobilizarea popoarelor lor, la  constructia infrastructurilor in tarile lor.
Un  presedinte bolnav (paralizat) F.R. care, in fiecare seara explica la radio poporului, ce este de facut si cuvintele lui au ramas in mintea tuturor americanilor : „Sa nu ne fie frica, de frica „.
Tot poporul era angrenat in aceasta activitate,  ba mai mult, aveau nevoie si de ajutoare.
Noi ce facem daca, nu am invatat aceasta lectie a vietii unei tari, a unei natiuni?
Sa lasam pudibonderia la spate si sa spunem lucrurilor frans in fata.
FRANC, -Ă, franci, -ce, adj. (Despre oameni) Care are un caracter sincer, loial, cinstit; care spune pe față, fără înconjur, ceea ce gândește; (despre înfățișarea sau manifestările cuiva) care trădează un astfel de caracter. ♦ (Despre acțiuni) Loial, cinstit. [Var.franș, -ă adj.] – Din fr. franc.
TOTUL ESTE NUMAI O MASCARADA, NUMAI O CARICATURA DE DEMOCRATIE !!!
Si asta ne costa ca, se face numai pe spinarea nostra si ne afunda in  cacat tot mai mult, pana nu vom MAI AVEA AER SA RESPIRAM !!!
Cu aceste mascarade, se spoliaza  natiile si cand  UE se va prabusi ca un castel de carti de joc, noi romanii mai ales, vom ramane in chiurul gol, ai nimanui (cu bogatiile tarii furate de altii deja).
PS Romania a fost  confruntata in anii crizei cu, CURBELE DE SACRIFICIU (adica ciuntirea salariilor), dar banii au fost platiti integral, dupa iesirea din criza, nu ca acum cand nu avem nici o perspectiva de iesirea din criza permanenta, pentru ca perpetuam aceeasi hoti la putere).


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro