Treceți la conținutul principal

Terfelirea NATIONALISMULUI







28 iunie 1883: Ziaristul Mihai Eminescu este arestat, la 33 de ani, sacrificat pentru „integrarea europeană”.







Sa ne aducem aminte ca imediat dupa anul 1989, un glumet a spus ca daca ar fi trait Eminescu, ar fi fost FSN-ist si alaturi de Ion Iliescu. Sunt sigura ca acum, un si mai sinistru glumet, la fel ar spune ca,  daca ar trai Eminescu ar fi PSD-ist si alaturi de Liviu Dragnea. Nu uitati ca Eminescu a fost directorul ziarului Timpul, ziar al Partidului Conservator si opozant al Partidului Liberal si primul care a cerut  inventarul guvernarii liberale  la predarea stafetei Partidului Conservator dar, fara succes nici pana acum.
Sa citim ultimul articol scris de EMINESCU IN 1883, ATUNCI CAND A FOST DEMIS DE LA CONDUCEREA ZIARULUI TIMPUL,  DIN ORDINE EXTERNE.
Asa cum a fost si omorat  tot din ordine externe fiind un vehement sustinator a trecerii Transilvaniei la trupul Romaniei.
Denigrarea lui din timpul vietii, cu ajutorul lui Titu Maiorescu si cu unealta  eficienta,  cea mai mare barfitoare a Bucurestiului, chiar sotia lui  Ion Slavici  care a fost  catalogat drept antisemit, dar un nationalist autentic.
Acum cu 2 zile inaintea alegerilor, vad ca NATIONALISTII romani sunt  slab  reprezentati, fara discursuri puternice de tinut minte si fac paralela ca nici acum dupa 150 de ani, nu s-a renuntat la a lovi continuu si sacadat in nervul tarii, singurul capabil sa scoata la iveala sufletul romanului, care este gata sa si-l puna pe tava, pentru progresul tarii si impunerea pe  plan european a natiei noastre.
Nationalistii romani trebuiau sa se astepte  la aceasta atitudine ostila si sa nu se lase castrati de buna voie.
Trebuiau sa faca tot ce pot, pentru a iesi in evidenta si a-si impune doctrina lor, cea nationalista.
Acum este prea tarziu pentru a schimba macazul, sau a o intoarce ca la Ploiesti.

PS  A schimba macazul = a) a îndrepta în altă direcție cursul unor evenimente; b) a-și schimba atitudinea față de cineva sau de ceva; a-și schimba părerile, ...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

South Front ( se joaca la 2 capete)

Contele Cagliostro